Opierając się na dokumentacji steru z motoszybowca Bąk zwymiarowałem ster Sokoła, ze zdjęcia od Pana Tomasza obrysowałem i zwymiarowałem kadłub. Jeśli chodzi o ostatnią wręgę, to ja się opieram na dokumentacji steru kierunku od bąka bo jak wiadomo odpowiadał on sterowi w ostatniej wersji Sokoła bis. Milo jeśli chodzi o obrys kadłuba ze zdjęcia które wrzuciłeś to musisz pamiętać że zależnie od ogniskowej użytej do robienia zdjęcia, ogon będzie bardziej lub mniej "zwężony", wydaje mi się że jedyne zdjęcie z którego można brać obrys to zdjęcie z pierwszej strony na temat Sokoła, gdzie jest sokół w wersji prototypowej.
Załącznik:
kadłub.jpg [ 271.65 KiB | Przeglądany 9218 razy ]
Załącznik:
statecznik.jpg [ 171.21 KiB | Przeglądany 9218 razy ]
Edit:To wręga steru pionowego od Bąka, będzie ona zgodna z sokołem w wersji w wyższym statecznikiem do miejsca w którym zaczyna się u góry zwężać, dalej będzie węższa bo ster od wersji Bis był niższy. Szkic oczywiście od pana Tomasza Murawskiego. Czyli jedną wręgę mamy

Załącznik:
bak ster kier.jpg [ 41.01 KiB | Przeglądany 9183 razy ]
Edit2:Ponieważ wytaliowanie kadłuba nie dawało mi spokoju, postanowiłem pokombinować ze zdjęciem w którym zmieniałem kontrast i jasność tak aby uzyskać jak najlepszy obrys spodu kadłuba a potem postanowiłem wpisać w ten obrys wręgi. Oto efekt, ja jestem pewny że wytaliowanie jest, pytanie jest tylko w którym dokładnie miejscu ono jest umiejscowione. Pan Tomasz przysłał mi lepszej jakości zdjęcie z pierwszej strony o Sokole z jego książki Szybowce Akrobacyjne SZD i na tym zdjęciu widać znacznie lepiej cień kadłuba od spodu. Analiza zdjęć od Pana Tomasza pozwoliła rozgryźć wiele niewiadomych. Generalnie kiedy zabierałem się za analizę i pierwsze rysunki nie myślałem że tak wiele pracy mnie czeka. Poświęciłem na to już grubo ponad 150h rysowania i analizowania zdjęć. Mam nadzieję że uda mi się stworzyć bryłę która będzie w znacznym stopniu wierna z oryginałem.
Załącznik:
obrys perspektywa.jpg [ 277.01 KiB | Przeglądany 9183 razy ]