Dobra Krzyśku nie narzekaj, model ma się bardzo dobrze i budowa posuwa się do przodu. Po niedzieli podzielę się zdjęciami prawie całościowo oklejonego modelu, czekam na zawiaski i inne duperele, żeby dokończyć oklejanie. Zrezygnowałem z robienia kieszeni w skrzydle - niepotrzebne 22 gramy, tu nie ma takich drgań, żeby rura się aż tak bardzo wycierała. Jeśli wszystko wypali z formowaniem kabinki, to chyba nie będę się bawił w żadne formy pod laminat i mordkę też zrobi się tłoczoną z 2 lub 3 części. Na razie wstawiam fotki przygotowanego pod frezowanie MDFu(na kabinkę) oraz bryłę, którą zrobili mi znajomi z uczelni projektujący dużo w Solidzie(ja niestety jestem w tym programie zielony). Bryła na podstawie powierzchni zrobionych przez Sławka, troszkę wygładzona. Mam nadzieję, że frezowanie odbędzie się niedługo, muszę tylko dogadać się z doktorem obsługującym ploter. Plan jest taki, żeby zrobić kabinkę z 2 połówek i skleić razem - będzie proste do wykonania. Dla zachęty Fotki zrobionej przeze mnie bryły i modelu komputerowego:
Załącznik:
Bez tytułu.jpg [ 23.7 KiB | Przeglądany 6811 razy ]
Załącznik:
IMG_0045.JPG [ 109.67 KiB | Przeglądany 6811 razy ]
Załącznik:
IMG_0046.JPG [ 120.85 KiB | Przeglądany 6811 razy ]