Model lata fajnie i jestem coraz bardziej zadowolony

. Chociaż to jest zupełnie inne latanie niż np. Idealem.
Dzisiaj poleciał na docelowym napędzie tj. śmigło 16x10 i mocniejszy regulator ale z tej samej serii ZTW.
Przy tej powierzchni skrzydeł nie czuć tej wagi - równe 6000 g no może za wyjątkiem startu

to przyznam dość krytyczny moment

. Lądowanie wydaje się łatwe i w zasadzie takie jest o ile się go odpowiednio wytrzyma bo potrafi się odbić z płozy

Osoby które go dzisiaj widziały zgodnie stwierdziły że lata baardzo majestatycznie

ale wcale nie tak wolno. Niestety nie mam żadnych zdjęć

chciałem zrobić ale "komarzyce" cięły tak, że spadaliśmy aż się kurzyło - jutro porobię i wstawię...
W sobotę pierwsze loty na holu + dojechały do mnie nowe baterie Xtron 3200 także będzie nowy test - mam nadzieję na 2 wyciągi na 250-300 m a jak będzie zobaczymy...
cdn
Edit:Hej...
Dzisiaj model poleciał pierwszy raz na holu. Pierwszy start z mocnym bocznym wiatrem był trochę nerwowy. Sam lot już spokojnie, kilkanaście minut szybowania z 2 wyciągami do góry - lądowanie też ok.
Drugi hol - sam start już spoko (wziąłem od razu poprawkę na ten boczny wiatr ) ale na 200 m zaczęło mocno bujać i w efekcie wyczep na 293 m. Jak poprzednio 2 razy do góry na silniku z 80 m na 170 m.
Teraz napęd szybko wynosi Komara na pułap. Lądowanie spierdzieliłem, dobrze że płoza solidna + amortyzacja bo twardo było

ale najważniejsze że model cały i wygląda tak samo jak przed lotem - czyli jak poniżej

P.S. Nie pytajcie skąd mam taki stojak

ale ma potencjał