milo pisze:
Model ma 210cm rozpietości, profil S3021, kadłub konstrukcji tej "mojej", płaty styro+balsa.
Jeżeli dobrze rozumiem to rdzeń płata styropian pokryty balsą. Ta metoda odpada bo nie każdy ma zrobioną wycinarkę do styropianu.
Kadłub ładny, co do skrzydeł na fotkach to powiedz mi dlaczego otwory na serwa są od góry?
Jeżeli ten kadłub to usterzenie zostaje T, czy przerabiamy na klasyczne?
Teraz parę słów do kolegów co piszą, że do projektu wspólnego się nie zabierają, bo uważają, że nie mają wystarczającej wiedzy.
Jeżeli Wy nie macie wiedzy, to ja nie wiem co to jest modelarstwo (może papu albo inne g...) za przeproszeniem.
Wiedzę mam małą w tej dziedzinie, ale chcę brać w tym udział, bo sądzę że się mogę sporo od innych nauczyć. Na pewno pomogę w projekcie, może nie tyle co inni ale jakiś wkład będę miał. Co do CADa to daję sobie radę - AutoCAD, Solid Edge, 2D i 3D wizualizacja złożeniówki itp.
Jak projekt będzie ukończony, to do budowy modelu przystąpią osoby, które będą chciały. Dobrze by było, aby te osoby które przystąpią do budowy szły w miarę równo z postępami prac, będzie nam łatwiej dyskutować o postępach i rozwiązaniach.