Milo, pozwole sobie troszke krytycznie podejsc do tematu.
Makieto-podobny motoszybowiec ale z (power pods ) silnik nad skrzydlami—zdejmowany, odkrecany itd.
--zalety: mamy szybowiec termiczny lub zboczowy i motoszybowiec ,-makieto-podobne polskie szybowce nie maja silnikow
z przodu.
Rozpietosc mysle ze powina byc 2000-2200, ale
skrzydlo o wydluzeniu 10 nie ma prawa byc prostokatne, takie skrzydlo juz
pokazywales jak sie buduje i poczatkujacy mogo to przerobic. Skrzydlo z lat 30tych kadlub z 2tysiecznych!!

. Dzisiej juz poczatkujacy piloci wiedza jak lata sie np: easyglider pro I jakie sa zalety
zbieznych koncowek skrzydla. Czy chcesz budowac cos gorszego? Na tym forum ktos zaczol budowe szybowca "Spirit", nalezy zrobic tylko pojedynczy wznios, dodac lotki , i gdybym ja robil ten project to napewno SD7037 profil.
Podsumowujac, modeli dla poczatkujacych na forach jest duzo, myslalem ze ten project ma sciagnac rzesze ludzi ktorzy szukaja czegos interesujacego a najwazniejsze super latajacego.
Cytuj:
Rozmawiamy o wersji bazowej, wszystko co piszecie jest do przyjęcia, ale w wersjach rozwojowych.
Czy to znacy ze LIDER, BOG i wladca podjol juz decyzje???????????????????????????????????????

i wersja bazowa jest juz zdefiniowana?
OK, ja sie ulatniam, nie ma mnie 2 tygodni, zycze dobrych wlasciwych decyzji.