Witam, na początku wakacji stałem się właścicielem niedokończonego modelu Veloxa Krzycha.
Zależało mi, aby moc model bez problemu odbudować po jakimś poważnym krecie. Zakup pod tym względem wydawał mi się właściwym wyborem. Ja by, co to mail do firmy i po południu mam części na skrzydło czy co innego. Wiec nie będzie to model jednorazowy.Po poważnej kraksie odbuduje. Z powodu chronicznego braku czasu, kilku modeli w budowie i kasy praca posuwa się powoli. Na razie doklejona kabina, wklejona wręga silnika z laminatu, porobione lekkie zakupy, silnik, serwa, regler , zewnętrzny BEC, snapy + regulacje, węgiel na wzmocnienie domku silnika oraz na popychacze.
Parę dni temu wyciągnąłem wreszcie laminatową osłonne silnika.
Wymaga jeszcze pracy, szlifowania i malowania to z powodu tego że, to moja druga osłona w życiu. Zrobiona w formie gipsowej z wykorzystaniem resztek tkanin ( kopyto jak by co, to leży w piwnicy łącznie z formą). Brak żelkotu dał mi dużo dodatkowej pracy. Wystarczyłoby tylko wyszlifować i polerować.
Załącznik:
746b1f93b654b98fmed.jpg [ 26.93 KiB | Przeglądany 9938 razy ]
Tutaj już po pomalowaniu podkładem.
Załącznik:
afc2ef0fa8045422med.jpg [ 18.19 KiB | Przeglądany 9938 razy ]
Załącznik:
fedcdb7b40ec4748med.jpg [ 15.49 KiB | Przeglądany 9938 razy ]
A takie serducho model dostanie.
Załącznik:
6436dabaee07ef80med.jpg [ 23.1 KiB | Przeglądany 9938 razy ]
Silnik outrunner Aeolian C4250 KV600, śmigło narazie APC 14 cali
(Turnigy 4250 650KV niedostępny )
Regulator Turnigy Brushless ESC 85A w/ 5A SBEC 5,5Volta
Akumulator 5 cel 3000 ( taki mam )
Turnigy 5A (8-26v) SBEC for Lipo ustawiony na 6V, czy może bezpośrednio z beca regulatora ?
Serwa Turnigy MG930 4.5kg/cm (6.0V)
Na kierunek Serwo Turnigy 620DMG+HS High Torque Digital Servo (MG) 10.6kg / .13sec / 52gw systemie pulpul?
Wszelka pomoc i rada w ukończeniu modelu mile widziana.
Oblot oczywiście na Czyżynach i na pewno zabiorę na Żar.
Pozdrawiam Sławomir